Waar helpt shiatsu bij ?

Shiatsu helpt bij:

 • Burn-out.
 • Stress
 • Depressiviteit.
 • Chronische vermoeidheid
 • Hoofdpijn/Migraine.
 • Rug/Nek-klachten.
 • Spier/Gewricht-pijn.
 • Bij zwangerschap om het lichaam voor te bereiden op de bevalling.
 • enz.

Wat heb je nodig voor een Shiatsu behandeling ?

 • Makkelijk zittende  kleding.
 • Bij voorkeur een lege maag.
 • De bereidheid om je over te geven voor deze behandeling.

Wanneer geen shiatsu-behandeling.

 • Algemene infectie ziektes en koorts.
 • Besmettelijke (huid)ziektes.
 • Bij twijfel altijd even overleggen met je arts.

Hoe werkt Shiatsu ?

Bij Shiatsu maken wij gebruik van drukpunten (Tsubo’s) op de energiebanen (meridianen) in ons lichaam. Deze meridianen zijn de stromingen van energie in ons lichaam waardoor al onze zintuigen, organen, spieren, botten en gemoedstoestand worden voorzien van onze eigen energie. Onze meridianen kunnen door diverse omstandigheden geblokkeerd zijn. Door middel van druk op deze meridianen wordt onze lichaamsenergie weer in balans gebracht. Dat heeft voor lichaam en geest een zeer ontspannende, vitaliserende en helende werking .

Door de ontspannende werking die een behandeling heeft, helpt het je ook om in moeilijke omstandigheden je eigen kracht en rust te hervinden. Hierdoor kun je beter richting en sturing geven aan je eigen leven.
Het effect van een behandeling is vaak al snel merkbaar, bijvoorbeeld omdat de spijsvertering verbetert, slaap en/of concentratie problemen sterk verminderen, enz. enz.

Een Shiatsu  behandeling zorgt er voor dat zowel geest als lichaam zijn zelf-genezende krachten aanspreekt en zijn energie weer ten volle gaat benutten !

Dit alles gebeurt door je eigen innerlijke energie en een beetje hulp van een Therapeutische Shiatsu Masseur ! 

Shiatsu en zwangerschap.

Shiatsu en zwangerschap gaan goed samen.

Voordat men zwanger is kan Shiatsu  voorwaarden scheppen die nodig zijn om het vruchtje goed te laten nestelen. Het krijgen van een kind is dan ook niet altijd  vanzelfsprekend. Door de behandeling kan de baarmoeder meer in zijn kracht worden gezet. Idem bij mannelijke geslachtsorganen. Hierbij is het wel nodig dat men er zelf ook het nodige voor over heeft. Denk hierbij aan voeding, verminderen van stress enz.  Items die hierin zeker zullen worden meegenomen.

Eenmaal zwanger past het lichaam zich aan naar de ontwikkeling van de foetus. Shiatsu kan je daarbij helpen door het lichaam voor te bereiden op de diverse veranderingen, zwangerschapskwaaltjes en de uiteindelijke bevalling. Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van een speciale body-cushion wat zorgt voor een prettige en comfortabele houding voor zowel moeder als kind.

Vanaf het moment van  bevruchting zullen (conform de Chinese geneeskunde)  de meridianen in combinatie met de daarbij behorende organen,  zich gaan ontwikkelen. Via de moeder kunnen we deze meridianen op positieve wijze  laten ontwikkelen wat weer ten goede komt voor de foetus. Door regelmatig een shiatsubehandeling te ondergaan ten tijde van de zwangerschap, creëer je de juiste omstandigheden voor je eigen energiesysteem en de foetus. Elke maand heeft zijn eigen thema. In de 8e maand is het mogelijk dat een partner meekomt om samen te kijken op welke wijze deze  persoon ondersteuning kan bieden ten tijde van de bevalling.

Stuitligging: Ook bij een stuitligging kan Shiatsu in combinatie met MOXA  (het verwarmen van drukpunten) worden ingezet. De inzet is om de energie te stimuleren zodat de foetus uiteindelijk uit zichzelf zal gaan draaien.

Na de geboorteNa een bevalling heeft het lichaam ongeveer een jaar nodig om volledig te herstellen. Met Shiatsu is het mogelijk om je lichaam te “ont-zwangere” waardoor het energiesysteem er zorg voor zal gaan dragen dat er weer balans is tussen geest en lichaam.

Wat betekent eigenlijk Shiatsu ?

Het woord Shiatsu is van Oosterse oorsprong en betekent letterlijk vertaalt “vingerdruk“. Shiatsu is een complete behandelingsmethode puur gericht op de vitaliteit en gezondheid van de cliënt. Dit alles door middel van de kunst van het aanraken.

Bij Shiatsu gaan we uit van de filosofie dat een persoon als geheel, dus geest, lichaam en eigen energie centraal staat. Het is van origine een manuele ontspanning en behandel vorm van massage. Deze word met duim, vingers of handpalm  uitgevoerd op een zeer comfortabele futon ( Japans matras), waarbij de cliënt gewoon zijn kleren  aan heeft.

Behandeling en kosten

 • Shiatsubehandeling.
  (40 tot 55 minuten) €45,00

(Behandelingen worden  niet vergoed door de zorgverzekeraars. )