Mediteren

Wat is mediteren?
Balance in Life geeft zowel groepsgewijs als  individuele meditatie workshops. Deze vinden plaats op een prachtige  locatie in de Duitse Eifel. Midden in de natuur leer ik je de grondbeginselen van het mediteren, maak je kennis met diverse meditatievormen en leer je wat de de DO’s en DONT’S  zijn. De workshop duurt 4 uur en kost €75,00. Wil je die dag ook gebruik maken van de B&B krijg je 10% korting op één overnachting. Datum en tijdstip plannen we in onderling overleg. Wil je een maatje meenemen betalen jullie samen €135,00 voor de workshop.

De essentie van mediteren is eenvoudig: Nu is het moment. Mediteren staat voor ontspanning en met  aandacht in het hier en nu. Door in het hier en nu te zijn is er geen aandacht voor het verleden en toekomst. Het is een techniek om je geest te trainen.

Door regelmatig te mediteren kun je meer rust creëren, het verbeteren van focus en concentratie, persoonlijke groei, overzicht in je leven, en inzicht in jezelf. Je komt als het ware bij je eigen essentie.

Daarnaast zijn er vele gezondheidsvoordelen. Diverse wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat mediteren het genezingsproces bijzonder goed en effectief kan ondersteunen. De bloeddruk verlaagt, meer energie, versterkt het immuunsysteem, maakt je positiever, vermindert angsten, positieve invloed op depressies enz.