Mindfulness

Mindfulness 4

Stress
De één heeft veel last van stress, neemt het werk mee naar huis en zoekt allerlei manieren om de stress af te reageren. De ander laat eigenlijk nog maar heel weinig binnen en lijkt nauwelijks nog geraakt te worden door stress. Emoties zijn nauwelijks zichtbaar en lijken niet echt meer binnen te komen. Probleem hierbij is dat, als je negatieve emoties bewust of onbewust niet binnenlaat, ook je vermogen vermindert om positieve emoties te ervaren. Het leven wordt vlakker en je wordt minder geraakt. Bovendien loop je het risico dat er zich van alles onderhuids ophoopt wat kan leiden tot fysieke klachten. 

Wil jij leren omgaan met stressoren, lastige situaties, het reguleren van je emoties etc.?

MINDFULNESS kan je helpen om te leren omgaan met stressoren.

Waarom mindfulness ?
Mindfulness

  • Mindfulness helpt bij het omgaan met lastige emoties op een eenvoudige en effectieve manier.
  • Mindfulness helpt om je verstand wijs te gebruiken en om je niet door je verstand te laten misbruiken.
  • Mindfulness helpt om je niet teveel te laten meeslepen in het jachtige bestaan.
  • Mindfulness helpt om te leren luisteren naar wat het lichaam jou wilt vertellen.
  • Mindfulness helpt hoe je stapje voor stapje kunt leren accepteren wat je niet kunt veranderen.
  • Mindfulness helpt om te leren loslaten wat je beter los kunt laten.
  • Mindfulness helpt ook om moeilijke zaken op te lossen, te verwerken en een plek te geven. Hierdoor raken we minder ‘overspoeld’ en komen we sneller ‘boven water’.

Een mindfulness training bestaat uit 8 bijeenkomsten waarin men leert mindfulness te gebruiken om bewuster en beter om te gaan met stress, pijn en ander ongemak.
Daarnaast gaat deze training verder dan alleen maar slim omgaan met stress.
Deze training leert ook om meer stil te leren staan bij de zaken die er echt toe doen, zowel de grote als ook de kleine dingen. We leren om bewust en open aanwezig zijn bij wat er nu gebeurt.
In de training krijg je ruimte om contact te maken met je lichaam en te voelen wat er zich van binnen afspeelt. Voor sommige mensen gaat er dan een nieuwe wereld open, een wereld waarvan ze niet meer wisten dat die bestond. Zo ontstaat er weer aandacht voor het innerlijk landschap.

In de mindfulness training leer je op afstand naar je gedachten en gevoelens te kijken.
Gewoon kijken wat er zich voordoet in een moment, open en zonder te oordelen. In plaats van je automatisch te verzetten tegen vervelende gevoelens, probeer je er op een accepterende niet-oordelende manier bij stil te staan. Je staat je toe te voelen wat je op dat moment voelt. Dingen laten zijn zoals ze zijn maakt loslaten een stuk gemakkelijker.


En “last but not least“, door stil te staan, niet te oordelen, bewust te zijn en “ja” tegen het leven te leren zeggen krijg je meer zin in het leven en krijgt je leven meer zin.  Gewoon zijn met wat is.

Wat kost een Mindfulness traject bij Balance in Life

Balance in Life geeft een Mindfulness training in een unieke omgeving, midden in de Duitse Eifel. 

De training word gegeven in 3 dagen met verblijf in een prachtige omgeving.

Elk dagdeel heeft een eigen thema. Op de aankomstdag word je verwacht om 10:00 uur. Samen bespreken we  het programma onder het genot van een drankje en echte Deutsche Kuche.

Starten kan op iedere dag van de week zodat jij jouw eigen agenda kunt bepalen. De kosten hiervan zijn € 500,00 incl. ontbijt, lunch, diner en overnachting. Neem je een maatje mee betalen jullie samen €850,00.

Wil je meer informatie neem dan contact op via info@Balance-in-Life.nl of bel met +49 170  888 7450